donderdag 2 januari 2014

Gehaktbrood/Hackbraten


Vandaag een lekker recept --> Gehaktbrood!
Heute ein leckeres rezept --> Hackbraten!







Gehakt Brood Ingepakt In Spek met Oregano Aardappelen

Benodigdheden:
2 kleine broodjes
500g gehakt
1 ui
1 ei
4 EL geraspte kaas (Gouda, emmentaler enz.)
Zout, peper en paprika

Voor de vulling:
1 rode paprika
1 pakje feta kaas
150g ontbijtspek
800g aardappelen
2EL olijfolie
1El oregano
Zout en peper

Bereiding:
Week de broodjes voor het vleesdeeg. Meng ondertussen het gehakt met de gesnipperde ui, het ei en de kaas. Breek de broodjes voorzichtig in kleine stukjes en meng met het gehakt mengsel. Vervolgens goed met zout, peper en paprikapoeder kruiden.

Voor de vulling moet je de paprika en de feta kaas in stukjes snijden en dit goed mengen. Leg het vleesdeeg vervolgens tussen twee vellen plasticfolie en rol dit tot zo'n 1,5-2 cm dik  uit. Daarna  bestrooien met het kaasmengsel. In dit geval, op de randen ongeveer een 2 cm open laten. Nu moet je met behulp van de folie (aan de korte kant) voorzichtig naar boven trekken, zodat het zich vanzelf oprolt. Was vervolgens de aardappelen en snijd ze in 4 stukken. Vet de bakplaat met de olijfolie en plaats de gehaktrol in het midden. Neem een tweede bakplaat en vet die ook in met olijfolie. Verdeel hierin de aardappelen en bestrooi deze met zout, peper en oregano. (als je geen tweede zou hebben leg ze dan op de bakplaat van het gehakt). Verwarm de oven voor op 200 ° C.
De ontbijtspek leg je op het gehakt en deze moet volledig bedekt zijn. Plaats de bakplaat met geroosterde aardappelen en het gehaktbrood voor ongeveer 35-45 minuten in de oven.
Houd het in de gaten dat de aardappelen niet te donker worden en draai ze regelmatig om.
Tip: Je kunt ook gewone aardappelen maken of puree gebruiken


Mediterraner Hackbraten mit Oregano - Kartoffeln

Zutaten:
2 kleine Brötchen
500 g Hackfleisch
1 Zwiebel
1 EI
4 EL permesan (geriebener)
Salz, pfeffer, paprika

Für die Füllung:
1 Paprikaschote (rot)
1 Pck. Schafskäse
150 g speck
800 g kartoffeln
2 EL olivenöl
1 EL Oregano
Salz & Pfeffer

Zubereitung:
Für den Fleischteig die Brötchen einweichen. Inzwischen das Hackfleisch mit der gehackten Zwiebel, Ei und Parmesan vermengen. Die Brötchen sorgfältig ausdrücken, in kleine Stücke zerrupfen und mit der Hackfleischmasse vermengen. Mit Salz, Pfeffer und Paprika kräftig würzen. 
Für die Füllung die Paprika, Oliven und den Schafskäse würfeln und vermischen. 
Den Fleischteig zwischen zwei Lagen Frischhaltefolie gut 1,5-2 cm dick ausrollen und mit der Schafskäsemischung bestreuen. Dabei an den Rändern je etwa 2 cm freilassen. 
Nun mit Hilfe der Folie von der kurzen Seite aus vorsichtig aufrollen. Dazu den Rand einklappen und dann die Folie vorsichtig nach oben ziehen, so dass sie die Rolle praktisch von alleine aufrollt. Das obere und untere Ende etwas eindrücken. 

Die Kartoffeln waschen und mit Schale in feine Spalten schneiden. 
Ein Blech mit den Olivenöl einfetten und in die Mitte die Hackfleischrolle legen. Außenrum die Kartoffelspalten verteilen und diese mit Salz ,Pfeffer und dem Oregano bestreuen und noch mal etwas durcheinander mengen. 
Den Ofen auf 200°C vorheizen. 
Die Schinkenscheiben so um die Hackfleischrolle legen, dass sie sie auf der Oberfläche komplett abdecken. Die Ränder vorsichtig unter dem Braten schieben. 
Das Blech mit Braten und Kartoffeln nun für etwa 35-45 min in den Ofen schieben. 
Die Kartoffeln dabei gelegentlich wenden.


Smakelijk!
Guten appetit!

2 opmerkingen:

  1. Thank you so much for the follow.
    Follow you back on bloglovin.
    Lovely greets from germany ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat heb ik nog nooit gemaakt, maar lijkt me zo lekker! Bedankt voor het recept. :) xx

    BeantwoordenVerwijderen