dinsdag 28 januari 2014

Käse sahne torte./Plattekaas taart.







Benodigdheden:

Voor de bodem:
-          2 eieren
-          2 EL heet water
-          75 g suiker
-          1 Pakje Vanille suiker
-          75 g bloem
-          1 TL bakpoeder

Tip: Ik maak altijd 2 bodems.

Voor de vulling:
-          500g plattekaas
-          500g room
-          1 citroen(de sap en beetje van de schil)

Tip: Als je de vulling een kleurtje wilt geven gebruik levensmiddelkleur.

Bereiding:
Eieren met warm water in een mengkom met de mixer ​​op de hoogste stand gedurende 1 min kloppen. Met vanillesuiker en de suiker mengen en in de kom en dan  roeren gedurende 1 min. Meng bloem met bakpoeder en even roeren op het laagste niveau. Giet het mengsel in een ronde vorm (eerst de vorm met bakpapier beleggen) en dan goed verdelen. Nu in de oven gedurende 20min op 180°c.
Neem een kom en daar de plattekaas in. Dan neem je een 2de kom en doe je de room kloppen tot het mooie slagroom wordt. Dan meng je de slagroom met de plattekaas(Geen mixer gebruiken!) Daarna de citroen erin en dan verdelen op je deeg.
Dit alles 12u in de koelkast zetten.





Für den Biskuitboden:

2 große Eier
2 EL Wasser
100 g Zucker
1 Pkt. Vanillezucker
75 g Mehl
1 TL Backpulver

Für die Füllung:

500 g Quark (Magerquark)
1 Zitrone(n), Saft und Schale
500 ml Sahne

Vorbereitung:

Eier mit warmem Wasser in eine Schüssel mit Mixer  für 1 Minute Klopfen. Mit Vanillezucker und Zucker mischen und in die Schüssel geben, dann rühren für 1 min. Mix Mehl mit Backpulver und rühren. Gießen Sie die Mischung in eine runde Form (zunächst die Form mit Backpapier belegen) und dann richtig verteilen. Jetzt in den Ofen für 20 Minuten bei 180 ° c. 
Nimm eine schüssel und mache den quark darein. dan eine 2te schüssel und das mix du die sahne. Dan tue die sahne unter den quark heben. Danach die zitrone rein und das verteilen auf dem teig.
Alles für 12 stunden in den kühlschrank.






Smakelijk!
Guten Appetit!

2 opmerkingen:

  1. Wow delicious!!! would you like to follow each other by Bloglovin? let me know...
    Besos, desde España, Marcela♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kon ik dit maar zelf maken :p Ik heb helaas geen kooktalent in mij zitten haha x

    BeantwoordenVerwijderen